Üdvözlünk a Seth.hu-n!
Érezd jól magad!

Gyógyításra hangolódni

Deena Zalkind Spear cikke

The Healing Path, májusi/júniusi szám [1]

Már huszonöt éve foglalkoztam hegedűkészítéssel, amikor felfedeztem, hogy mindenféle eszköz nélkül is képes vagyok korrigálni a hangzást. Hamar rájöttem, hogy még csak arra sincs szükségem, hogy megérintsem a hangszert. Valójában még csak ugyanabban az épületben, sőt ugyanabban az államban sem kellett lennem, és végül rutinszerűen kezdtem korrigálni az ügyfelek hangszereit telefonon át. Míg ez jóformán újabb állás lett számomra, ráébredtem, hogy még a hivatásos energiagyógyítók sem ténykednek így. Úgyhogy megírtam Az angyalok füleit (Ears of the Angels), hogy leírjam nem kifejezetten méltóságteljes utazásomat a tisztelt (vagy legalábbis így gondoltuk) hegedűkészítőtől (férjem és én elsőrangú zenészekkel dolgoztunk együtt) a nem vagyok biztos abban, miféle (idióta talán?) akusztikai gyógyítóig. Ahogy férjem mondta nekem, amikor a könyv közel állt a megjelenéshez: „Jó sok idővel tartozol nekem.” Tulajdonképpen ma is elmondta ezt. És ma este is.

Az, hogy valaki képes meghallani és érezni világos, meghatározható fogalmak szerint egy-egy hegedű, brácsa vagy cselló hangzásában és játszhatóságában beállt összetéveszthetetlen változást, új hitelt kölcsönöz az energiagyógyítás valóságának. Amikor az ember gyógyító energiát ajánl fel egy érzékeny lénynek, a bosszantó „szabad akarat”-dolog mindig is tényező, és nem számít, milyen tehetséges a gyógyító, nem mindenki lesz jobban. Bár egy hegedűre hatással van játékosának energiamezeje, legalább nincsenek megbocsátással és bűntudattal kapcsolatos ügyei, melyeket azóta dédelget, amikor még csak egy túlontúl is drága európai, légszárított fadeszka volt valaki munkapadján.

A hegedűktől megtanultam, mit tesz az energiamezőm, ahogy sikeresen vagy máshogyan behangoltam a hangszer csendes energiavibrációit, s aztán meghallgattam a lejátszott, hallható hangokat, hogy megtudjam, derekas munkát végeztem-e, hogy úgy mondjam. Újra és újra megismételtem ezeket az eljárásokat, míg zenész barátaim hirtelen szükségét nem érezték annak, hogy megmossák a hajukat vagy a kutyájukat vagy a Tupperware-jüket [2], vagy annak, hogy bármi mást csináljanak, csak ne kelljen a házunkba jönniük, és még egy hangot lejátszani, mivel egyfolytában a hegedűikkel piszmogtam.

Végül ugyanilyen fajtájú hangolási készségeket kezdtem el használni emberek és állatok esetében is, akiknek energiamezeje nagyon is hasonló „hangzás-érzés”-sel rendelkezik számomra – vibrációhangolás kérdése az egész. Gyakorlatom zömmel nagy távolságban zajlott, ami beteljesítette egész életemen át tartó törekvésemet arra, hogy ne kelljen naponta szalonképesnek kinéznem és rendbe szedni a házamat. Emellett, amikor elkezdtem hivatásos gyógyítói gyakorlatomat, Marylandben laktam, Washington városa mellett, és a gondolat, hogy kocsijukba zsúfolom az ügyfeleket, és figyelem, amint Washington felé tartanak gyógyító ülésük után, meglehetősen célszerűtlennek, ha nem egyenesen potenciálisan veszedelmesnek látszott.

Míg ez a fajta hangzás-behangolás mindenre érvényes, néhány különösen drámai gyógyítási eset is történt, amikor közreműködtem abban, hogy egy méreg vibrációját átalakítsuk valamivá, ami nagyobb harmóniában van a testtel. Az egyik esettörténetben például, ami a könyvemben olvasható, egy olyan hölgy szerepelt, akit Dursban-mérgezés ért; a Dursban egy macska-bolhapor egyik összetevője, amit rövid ideig használt macskabarátján. (A Dursban-t azóta betiltották.) Az, hogy ki volt téve ennek az idegmérgező rovarirtónak, 4 évi betegségrohamokat eredményezett, mégpedig olyan súlyosat, hogy kórházba kellett vonulnia. Az orvosok akkoriban nem tudták, mi okozza a szédülést és a betegségrohamokat. A hölgy kétségbeesésében felhívott egy tehetséges intuitívet; az intuitív képes volt behatárolni az okot, majd hozzám küldte méregtelenítő gyógyításra. Amikor először hangolódtam be, a testében lévő rovarirtó vibrációja zajnak hallatszott. Amikor végeztem, a vibráció – az én észlelésem számára – egy önmagával összhangban lévő hangszer érzésévé változott. Több évvel ezelőtt történt ez, s az ügyfelemet azóta sem érte betegségroham.

"… néhány különösen drámai gyógyítási eset is történt, amikor közreműködtem abban, hogy egy méreg vibrációját átalakítsuk valamivé, ami nagyobb harmóniában van a testtel."

Egy újabb mérgezés ugyanattól a rovarirtótól akkor történt, amikor egy újszülött gyermeket egy olyan házba vittek, melynek alagsorát épp előtte kezelték termeszek miatt. Ismét csak Dursban-nel. Ez sajnos 12 évvel azelőtt történt, hogy ez az információ napvilágra került volna. Ahogy a gyerek felnőtt a házban, egyre inkább érzékennyé vált kémiailag, és különféle viselkedési és fejlődési problémákat mutatott. Aggódó anyja orvosokhoz kezdte vinni a gyereket, akik különféle gyógyszereket adtak neki, melyektől láthatólag még rosszabbra fordult a helyzet. Amikor az anya afelől érdeklődött, hogy növelhetik-e a gyógyszerek a problémát, egyik orvos sem tartotta ezt elképzelhetőnek. Az anya még a gyógyszertársasággal is megpróbált kapcsolatba lépni, de lerázták. A prakszis (The Practice) egyik epizódjára emlékeztetett engem a dolog.

Az anyát végül hozzám küldte egy múlt élet-olvasásokra specializálódott intuitív. Az olvasó nem látott múlt életbeli okot a gyermek nehézségeire, és az volt a benyomása, hogy én talán képes lennék segíteni. A nyom, ami segített átlátnom és visszafejtenem a problémát a Dursban-ig, az volt, hogy az anya megemlítette: most már elhunyt kutyájuknál idegi szimptómák jelentkeztek, míg élt (és később megtudtam, hogy a madarukon is). Ez nem látszott számomra véletlen egybeesésnek; emellett úgy éreztem, hasonló szimptómákat ismertem fel számos előző gyógyítási esetben is, emberek és kutyák esetében egyaránt. Végül, saját kutatásom részeként, felhívtam a rovarirtó társaságot, akik megerősítették az időzítést és a vegyszert körülbelül tizenkét évvel korábbra.

Körülbelül egy órát töltöttem e gyermek méregtelenítésével – nagy távolságon át, nem telefonon. Szinte azonnali javulás állt be, s egy fokozatos, de nagyon szignifikáns, lépésről lépésre történő haladás jellemzi azóta is. A fiatalember képes volt kilépni a viselkedési problémákkal küzdők iskolájából, és belépni egy olyan iskolába, ahol segítenek abban, hogy felzárkózzon tanulmányaival. Míg alkalmanként továbbra is adok neki egy-egy gyors „felhangolást”, nem állt meg a javulása, és már nincs szüksége semmiféle gyógyszerre, s nem is szedi őket. Az eset részletesebb változata megtalálható könyvemben, beleértve az események leírását az anya nézőpontjából is.

„Ugyanezek a ’méregtelenítő’ képességek használhatók előzetesen is az orvosi érzéstelenítés vagy kemoterápia vibrációjának megváltoztatására, hogy segítsük, hogy a gyógyszerek nagyobb harmóniában legyenek a testtel, miközben az továbbra is a terv szerint halad.”

„Ugyanezek a ’méregtelenítő’ képességek használhatók előzetesen is az orvosi érzéstelenítés vagy kemoterápia vibrációjának megváltoztatására, hogy segítsük, hogy a gyógyszerek nagyobb harmóniában legyenek a testtel, miközben az továbbra is a terv szerint halad. Éveken át végeztem ilyen méregtelenítő eljárásokat azután, hogy a vegyszereket alkalmazták. Mivel képességeim fejlődtek, most afféle energiaharmónia-felhőt készítek az orvosi eljárások előtt, hogy segítsek a vegyszerek méreg-mellékhatásainak csökkentésében, amikor azok a páciensbe kerülnek. Nagy távolságból rutinszerűen „ráhangolódom” különféle allopatikus gyógyszerekre és vakcinákra, s így lecsökkennek vagy megsemmisülnek a nemkívánatos hatások. A távolsági hegedűhangolás évei megtanítottak arra, hogy amit teszek, nem csupán vágyálom. Az ügyfelek által leírt eredmények szintén megerősítésemre szolgáltak. Ami a saját portámat illeti, miután elkezdtem hangolni Yuppie kutyám fonalféreg-megelőző piruláit, többé nem lett hasmenése a gyógyszertől.

Hogy milyen hatékonyak e hangolási eljárások, az az érintett ügyfél fogékonyságától függ. Néhány kemoterápia esetében kiküszöböltük az émelygést és a hajveszteséget; mások esetében segített a hangolás, de nem semmisítette meg teljesen a hatásokat. A befogadó (tudatos vagy tudattalan) szándéka irányítja, hogy mi történik.

Nagyra becsülöm azokat a gyógyítókat és intuitíveket, akik az évek során segédkeztek oktatásomban, és köszönettel tartozom mindazoknak a zenészeknek, akiknek mostanra nagyon tiszta a haja, a kutyája és a Tupperware-je. Emellett hálás vagyok a hangszereknek, amiért megtanítottak arra, hogyan lehet érezni a harmóniát azokon a szinteken, melyeken „Az angyalok fülei”-ivel kell hallanunk.

Ford.: Nic, 2005.

A cikk forrása: Spear, Deena Zalkind, Tuning in to Healing, http://www.singing-woods.org/article_tuning.html

A fordító jegyzetei:

[1] A cikk legkorábban 2002-ben, legkésőbb 2003-ban íródott.

[2] „Tupperware” az összefoglaló neve azoknak a műanyag ételtároló edényeknek, melyeket szorosan illeszkedő tetővel látnak el. A kifejezés a „Tupper” és „ware” szavak összetételéből származik. A „Tupper” Earl S. Tupper-re utal, aki az 1950-es években a Tupper Cég (Tupper Corporation) igazgatójaként ügynökök – rendszerint háziasszonyok – alkalmazásával dobta piacra e termékeket (akik részesedést kaptak az eladott cikkek után). A „ware” egyszerűen ’áru’-t jelent. A 20. század közepe óta széles körben elterjedt e polietilén edények használata az Egyesült Államokban.

Utolsó frissítés: 2006. 06. 26.© 2003-2023. Seth.hu - Minden jog fenntartva | Szabályzat | Elérhetőség